Zeytin Yağlı Enginarlı Bakla

           Zeytin Yağlı EnginarBakla
şimdi tam zamanı enginarların da, baklanın da  eğer ki seviyorsanız bu zeytin yağlı yemek tam size göre..


Malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 4-5 tane küçül enginarlardan yada yoksa iki yada üç tane taze enginar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • 1 tane keseme şeker 
  • 1 tatlı kasığı un 
  • tere otu  ve sarımsaklı yoğurt servis için 













Yapılışı


Enginarların kart kısımlarını ve ortasında ki tüylerini temizleyin, dörde bölün, yıkadıktan sonra unlu ve limonlu suda bekletin diğer işlemleri yaparken.(Eğer enginarlar çok taze değilse biraz haşlıyabilirsiniz ben konserve kullandım)
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın, bir tencerenin içine zeytin yağı ile birlikte soğan ve sarımsakları biraz kavurun. Baklaları ekleyin ve yine kavurmaya devam edin renk alsın ve lezzetlensin. 
Enginarları tencereye koyun kavurma işlemine bir iki dakika daha devam edin. Tuz, karabiber, şekerini ve suyunu ekleyin.
En son ununu ekleyip son bir kez karıştırıyoruz. 
Kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Yemeğinizi ılık olarak sarımsaklı yoğurt ve tere otu ile servis ediyoruz.

Afiyet Olsun!

Bana destek olmak  ve devam etme gücü vermek isterseniz 
"yorum yapmayı",
"Abone olmayı"
 ve "Beğen"
 butonunu unutmayın.

Teşekkür ederim. 




Yorumlar