Pastane Açması Tarifi
Bana destek olmak isterseniz
"Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.
Teşekkür ederim
Merhabalar,
Tel tel ayrılan, yumuşacık,
nefis bir açma tarifi...
Hafta sonu Bile Sizi Erkenden Uyandıracak,
Kahvaltı sofrasında,
dumanı üstüne yumuşacık açma kim sevmez ki.
Malzemeler:
Yapılışı:
ilk önce bir kaba süt, su, yağ ve
mayayı koyuyoruz, mayanın kabarması
için bir beş on dakika bırakıyoruz.
Daha sonra ununu ekliyoruz ilk dört bardağı
ekledikten sonra iki bardağı
yavaş yavaş ekleyelim, çünkü her unun sıvı
alması farklıdır. Ben burada 6 bardak
unun hepsini kullandım ama unumu
değiştirince bu miktar değişiyor.
Yumuşak bir hamur elde edelim ve
bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz kabardıktan sonra
16-18 tane beze yapıyoruz.
Bezeleri ikiye bölerek 30cm
uzunluğunda sucuklar yapın ve
bir ucundan birleştirip saç örgüsü
gibi dolayıp her iki ucunu birleştirin.
Yağlı kağıt serili tepsinize dizin,
üzerilerine yumurta sarısını
(yağ ve şeker ile çırpılmış) sürün,
en son üzerilerine susam, haşhaş veya
çörek otu ile süsleyip bir 15
dakika daha dinlendirin.
Bu arada fırını 180°C ısıtın,
açmalarınızı sıcak fırında üstleri
kızarıncaya kadar(15-20 dakika) pişirin.
AFİYET OLSUN! 😍🍀🌸
Bana destek olmak isterseniz
"Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.
Teşekkür ederim
Merhabalar,
Tel tel ayrılan, yumuşacık,
nefis bir açma tarifi...
Hafta sonu Bile Sizi Erkenden Uyandıracak,
Kahvaltı sofrasında,
dumanı üstüne yumuşacık açma kim sevmez ki.
Malzemeler:
- 1 bardak süt(ılık)
- 1 bardak su (ılık)
- 1 bardak zeytin yağ
- 1/2 bardak şeker
- 1/2 yaş maya yada bir paket kuru maya
- 1 çay kaşığı ucunda tuz
- 6(yaklaşık) bardak un ilk dört bardaktan sonra yavaş yavaş ekliyoruz
- 1 yumurta sarısı üzeri için
- yumurta sarısına bir çay kaşığı şeker ve yağ ekleyip çırpıyoruz.
Yapılışı:
ilk önce bir kaba süt, su, yağ ve
mayayı koyuyoruz, mayanın kabarması
için bir beş on dakika bırakıyoruz.
Daha sonra ununu ekliyoruz ilk dört bardağı
ekledikten sonra iki bardağı
yavaş yavaş ekleyelim, çünkü her unun sıvı
alması farklıdır. Ben burada 6 bardak
unun hepsini kullandım ama unumu
değiştirince bu miktar değişiyor.
Yumuşak bir hamur elde edelim ve
bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz kabardıktan sonra
16-18 tane beze yapıyoruz.
Bezeleri ikiye bölerek 30cm
uzunluğunda sucuklar yapın ve
bir ucundan birleştirip saç örgüsü
gibi dolayıp her iki ucunu birleştirin.
Yağlı kağıt serili tepsinize dizin,
üzerilerine yumurta sarısını
(yağ ve şeker ile çırpılmış) sürün,
en son üzerilerine susam, haşhaş veya
çörek otu ile süsleyip bir 15
dakika daha dinlendirin.
Bu arada fırını 180°C ısıtın,
açmalarınızı sıcak fırında üstleri
kızarıncaya kadar(15-20 dakika) pişirin.
AFİYET OLSUN! 😍🍀🌸
Yorumlar
Yorum Gönder