Mutfakta Hayatı Kolaylaştıran 14 Pratik Bilgi:
1. Pastalarınızı, dondurmalarınızı çikolata
ile süslemek isterseniz,çikolatayı "sebze
soyucu" ile rendeleyiniz.
2. Tatlı yaparken süt kaynatmanız gerekiyorsa,
sütün dibi tutmasın diye, kullanacağınız
malzemedeki şekerden iki kasık şekeri sütün
içine koyun, dibini tutmaz.
3. Kek malzemelerini karıştırmadan önce kaşığı
süte batırırsanız, hamur yapışmaz.
4. Ağzı dar şişeleri temizlemek için su ve
deterjanla birlikte bir kaşık pirinç
ekleyip karıştırın.
5. Dondurma servisi yaparken kaşığınızı ılık
suya batırın tüm toplar için,
kaşığa yapışmadığını göreceksiniz.
6. Bıçak ve çatallarınız paslandıysa,
yarım kuru soğan üzerine pudra şekeri serpin
ve bununla ovun, pas lekesinden eser kalmayacak.
7. Hamur yoğurduktan sonra, mutfak tezgahını
temizlemek için biraz tuz serpip nemli
bezle silin.
8. Bisküvilerinizi ve kurabiyelerinizi
sakladığınız kutuya bir kaç adet kesme
şeker koymak tazeliklerini uzun süre koruyacaktır.
9. Kurumuş ve bayatlamış olan ekmeklerinizi
suda ıslatıp fırında 10-15 dk tekrar pişirin,
tazelendiğini göreceksiniz.
10.Kahve kavanozuna bir tane
kesme şeker koyup saklarsanız bayatlamaz.
11.Yumurtaların sivri tarafı aşağı gelecek
şekilde kapalı bir kutuda saklarsanız,
tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.
12.Yumurtanın çatlak olan yerine limon suyu
sürüp yumurtayı saklayabilirsiniz.
13.Haşladığınız yumurtaların suyunu dökmeyin,
soğuduktan sonra çiçekleri sulamak için kullanın.
İçindeki mineraller son derece faydalıdır.
14.Unun içine defne yaprağı koyarsanız,
böceklenmesini engellemiş olursunuz.
1. Pastalarınızı, dondurmalarınızı çikolata
ile süslemek isterseniz,çikolatayı "sebze
soyucu" ile rendeleyiniz.
2. Tatlı yaparken süt kaynatmanız gerekiyorsa,
sütün dibi tutmasın diye, kullanacağınız
malzemedeki şekerden iki kasık şekeri sütün
içine koyun, dibini tutmaz.
3. Kek malzemelerini karıştırmadan önce kaşığı
süte batırırsanız, hamur yapışmaz.
4. Ağzı dar şişeleri temizlemek için su ve
deterjanla birlikte bir kaşık pirinç
ekleyip karıştırın.
5. Dondurma servisi yaparken kaşığınızı ılık
suya batırın tüm toplar için,
kaşığa yapışmadığını göreceksiniz.
6. Bıçak ve çatallarınız paslandıysa,
yarım kuru soğan üzerine pudra şekeri serpin
ve bununla ovun, pas lekesinden eser kalmayacak.
7. Hamur yoğurduktan sonra, mutfak tezgahını
temizlemek için biraz tuz serpip nemli
bezle silin.
8. Bisküvilerinizi ve kurabiyelerinizi
sakladığınız kutuya bir kaç adet kesme
şeker koymak tazeliklerini uzun süre koruyacaktır.
9. Kurumuş ve bayatlamış olan ekmeklerinizi
suda ıslatıp fırında 10-15 dk tekrar pişirin,
tazelendiğini göreceksiniz.
10.Kahve kavanozuna bir tane
kesme şeker koyup saklarsanız bayatlamaz.
11.Yumurtaların sivri tarafı aşağı gelecek
şekilde kapalı bir kutuda saklarsanız,
tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.
12.Yumurtanın çatlak olan yerine limon suyu
sürüp yumurtayı saklayabilirsiniz.
13.Haşladığınız yumurtaların suyunu dökmeyin,
soğuduktan sonra çiçekleri sulamak için kullanın.
İçindeki mineraller son derece faydalıdır.
14.Unun içine defne yaprağı koyarsanız,
böceklenmesini engellemiş olursunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder