Fransiz Usulü Mayonez

                     Fransız Usulü Mayonez



Mayonez hepimizin de sevdiği bir sostur, sevdiğimiz yemeklerin
yanına çok  yakışır. Bu yüzden marketlerde satılan uzun ömürlü olması için katkı maddesi konulan mayonezi  mi satın almak istersiniz? Yoksa yerine kendi yaptınız katkısız mayonezi mi tüketmek istersiniz? Sanırıcevabi çok acık.. 
Biliyorum yapması zor diyeceksiniz ama inanın bana püf noktalarına dikkat ederseniz hiçte zor değil😊

İşte tamamen katkısız mayonez tarifim aşağıda.




 Malzemeler

  • 1 yumurta sarisi
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme hardal
  • 1 bardak bitkisel yağ
  • tuz, 
  • arzuya göre sirke ve karabiber


Püf noktası
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak
Amerikan hardalı değil normal hardal olacak. (hardalı kendiniz de yapabilirsiniz)

Yapılışı

İlk önce derince bir kaba yumurta sarisini ve hardalı koyup kaşıkla  karıştırıyoruz.
Sonra blender yada tel çırpıcıyla hızlıca çırparken yavaş yavaş yağımızı ekliyoruz.
İlk basta dikkatlice ve yavaş olalım ama mayonez tutmaya başlayınca daha hızlı ekleyebiliriz yağımızı😉
En son tuzunu ekleyip(arzuya göre tam da burada sirke ve karabiber de ekliyoruz) bir dakika daha çırpıyoruz, mayoneziniz kulanıma hazır. 


 Afiyet Olsun!


 Çok önemli bir not: Ev yapımı mayonezin içinde koruyucu ve uzun süre taze kalmasını sağlayıcı bir madde olmadığı için çok çabuk bozulur. Yapımı biten bir mayonez buzdolabında en fazla iki gün durur. Bu nedenle günlük tüketebileceğiniz kadar yapmanız tavsiye edilir.


Bana destek olmak isterseniz "yorum yapmayı",
"Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.
Teşekkür ederim. 









Yorumlar