çilekli Tart

                              çilekli Tart



çilekli tart hepimizin severek yediyi Fransızların klasik tatlarından biridir. Klasik bir tart ta olsa bizim evde çok sevilir. Bu gün ramazanın ilk günü olması nedeniyle  ilk gününüze eşlik edebilecek çilekli tartımın tarifini paylaşmak istedim. Olur da değişik bir lezzet ararsanız tarifim aşağıdadır. 

Gerekli malzemeler 


  • Bademli tart hamuru (yapılışı aşağıdaki adreste )
https://www.youtube.com/watch?v=COvY925OW5A

  • yaklaşık 1 kg çilek
  • Vanilyalı pasta kreması
Vanilyalı Pasta Kreması için malzemeler


  • 375 gr süt
  • 3 yumurta
  • 45 gr nişasta
  • 70 gr şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 40 gr tereyağ
Yapılışı 
İlk önce sütü ve vanilyayı ocağa alıp kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz, bu arada ayrı bir yerde üç yumurtayı kırıp şekerle çırpıyoruz, içine nişastayı ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Bu karışıma sıcak sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz. İyicene karışınca tekrar ocağa alıp muhallebimizi koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Muhallebiyi soğuk bir kaba aktarıp içine tereyağını ekleyip 15 dakika çırpıyoruz (mikserle çırparsanız en az 5 dakika) Üzerine bir streç kapatıp soğumaya bırakıyoruz (streç muhallebiye deyecek kabuk bağlamaması için) 

Üzerine sürmek için 
  • 60 gr su
  • 65 gr şeker 
  • bir kaç damla limon suyu
  • 2 tane jelatin
suyu şekeri ve limon suyunu kaynatıyorsunuz, önceden suya koymuş  olduğunuz jelatinleri sıcak şerbete ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyorsunuz. Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Tartın birleştirilmesi

Tart hamurunu kalıba göre 3 mm kalınlığında açtıktan sonra boş olarak pişiriyoruz. (video da nasıl pişirdiğimi görebilirsiniz)
Hamurumuz soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz ve ilk önce vanilyalı pasta kremasını ekleyip bir bıçak yardımı ile yayıyoruz. Sonra ikiye böldüğümüz çilekleri tek tek yerleştiriyoruz(zevkimize göre) Yerleştirme işlemi bitince çilekler üzerine soğumuş olan şerbeti bir fırça yardımıyla sürdükten sonra ve  tartı biraz dinlendirmek üzere (30 dakika) buz dolabına bıraktıktan sonra servise hazır.

Afiyet Olsun!

Bana destek olmak isterseniz "yorum yapmayı",
"Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.
Teşekkür ederim. 😍



Yorumlar