Böğürtlenli Makaron

                                            Böğürtlenli Makaron


Merhabalar, 😍

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık. Makaronlar kahve ve çaylarınız
yanında servis etmek için ideal!










Makaron için Malzemeler
320 gr pudra şekeri
225 gr badem unu
180 gr yumurta akı
125 gr şeker
gıda boyası

Yapılışı
Yumurta aklarını ve şekeri 
derince bir kapta mikserle
çırpın. Uzun bir işlem(8-10 dk), 
köpük Fransızların dediği gibi 
kuş burnu gibi uzayacak. 
Fransızların dediği gibi 
kuş burnu gibi uzayacak. 
Budan sonra ki işlem
gıda boyasını ekliyoruz arzuya göre,
ben mor ekledim. çünkü ganajını
böğürtlenli yaptım.
pudra şekerini ve bademi eliyoruz
badem ve şekeri aynı yere alıp 
kaşıkla birbirine

karıştırıyoruz.
badem ve pudra şekeri karışımını, 
yumurta aklarını söndürmeden
yavaş yavaş 2-3 seferde
ekliyoruz. Spatulayla alttan 
yukarıya doğru döndürerek 
karıştırın.
bu nokta  çok önemli
yumurta akı, badem
ve pudra şekeri iyice
karıştıktan sonra "Makaronaj"
işlemine başlıyoruz.
Makaronaj yani hamurumuzu 
sapatul yardımı ile biraz söndürüyoruz.
Bu işlemi yaparken hamurumuz biraz 
akışkan ve parlak olacak. Hamurunuz 
katı olursa pişerken çatlar,
çok akışkan olursa yayılır
Hamuru poşete alıp
yağlı kağıt olan tepsimize 
iki santim aralarla sıkıyoruz.
Sıktıktan sonra, tepsiyi 
tezgah üzerine bir iki kere çarpın.
Böylece makaronlar biraz yayılıp 
incelmiş oluyor. 
45 dakika dinlendirelim 
kabuk bağlamaları için.
45 dakikanın sonunda 
125°C önceden ısıtılmış 
fırında yaklaşık 20 dakika
pişirilir.

Böğürtlen ganajı için gerekli malzemeler
125 gr böğürtlen püresi
20 gr yumuşak tereyağ 
225 gr beyaz çikolata

Yapılışı
İlk önce böğürtleni 40°C ısıtın
çikolataları biraz eritin ve 
böğürtlen püresine ekleyin.
çikolatalar erimeye devam edecektir.
Tereyağı ekleyin yine 
karıştırmaya devam edin
karışım homojen olunca 
sıkma torbasına alın ve 
buzdolabında yarım saat bekletin.

iki makaron arasına istediğiniz
kremayı sürün.Tost şeklinde kapatın
ve bir gün sonra servis yapın.


Afiyet Osun!😍😊🌷🌹

Bana destek olmak isterseniz 
"Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.

Teşekkür ederim. 




Yorumlar

Yorum Gönder