"Beurre blanc" yani Türkçesi "Beyaz tereyağ"
Balıklarınızın lezzetini iki kat daha artıracak güzel bir sos yapmak ister misiniz, eğer cevabınız evet ise "beurre blanc" yani Türkçesi "beyaz tereyağ" mutlaka denemelisiniz.
Gerekli malzemeler
.Bir baş soğan
.3 çorba kaşığı
şarap sirkesi
.200 gr küp halinde
kesilmiş buz dolabından
yeni çıkmış tereyağ
Yapılışı
İlk önce bir tencereye soğanları ve
sirkeyi koyup pişirmeye başlıyoruz.
Sirke buharlaşınca yavaş yavaş tereyağını
ekliyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta
tereyağ kaynatılmayacak yani bir küp erirken
bir diğeri eklenecek, tüm tereyağlar
bitinceye kadar bu işlem tekrar ediliyor.
Daha sonra tel bir süzgeçten geçirip
servis tabağına alıyor ve balıklarımızla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı video anlatımı aşağıdaki linktedir :
Gerekli malzemeler
.Bir baş soğan
.3 çorba kaşığı
şarap sirkesi
.200 gr küp halinde
kesilmiş buz dolabından
yeni çıkmış tereyağ
Yapılışı
İlk önce bir tencereye soğanları ve
sirkeyi koyup pişirmeye başlıyoruz.
Sirke buharlaşınca yavaş yavaş tereyağını
ekliyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta
tereyağ kaynatılmayacak yani bir küp erirken
bir diğeri eklenecek, tüm tereyağlar
bitinceye kadar bu işlem tekrar ediliyor.
Daha sonra tel bir süzgeçten geçirip
servis tabağına alıyor ve balıklarımızla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Detaylı video anlatımı aşağıdaki linktedir :
Yorumlar
Yorum Gönder